Wanddecoratie, Fotografie Workshop.jpgWanddecoratie, Foto Workshops, Landschapsfotografie.jpgLandschapsfotografie, Fotografie Workshop, LagazuoiLandschapsfotografie, Fotografie Workshop Biesbosch bij nachtLandschapsfotografie, Fotografie Workshop, VenetieLandschapsfotografie, Frank Peters

Foto Workshop – Reis naar de Sterren en het mooiste Licht van Italië (3 – 10 sept 2016)

nov 21, 2015

Hoe krijg je de ‘wow’-factor in je foto’s? Wat is het geheim van een goede compositie en het juiste licht? Hoe gebruik je de magie van lange sluitertijden en ontwikkel je je eigen stijl en visie? Dat is wat ik je ga leren tijdens deze fotografie workshop in Italië. Ik neem je mee naar absolute toplocaties in de Dolomieten (een berggebied in de Italiaanse Alpen) en Venetië, waar we fotograferen bij de mooiste lichtomstandigheden.

Op het programma staan onder andere de Tre Cime di Lavaredo, Lagazuoi, Pale di San Martino, Marmolada en het mooiste van Venetië. We overnachten twee maal in een berghut (Lagazuoi en Tre Cime) en we verblijven de andere nachten in een gezellige Bed and Breakfast in het dorpje Umin.

Foto Workshop, Reis naar de sterren en het mooiste licht van ItaliëFoto Workshop, Baita Segantini, Pale di San Martino, Dolomieten, Italie

Dag 1
Aankomst van alle cursisten bij de B&B in Umin. Daarna een heerlijk diner en een goed glas wijn!

Dag 2
De ochtend staat in het teken van de hoogste berg van de Dolomieten; de Marmolada. Vanaf de top heb je een spectaculair uitzicht over alle Dolomieten toppen. In de namiddag rijden we naar het schitterend gelegen meertje Baita Segantini bij de Pale di San Martino voor het fotograferen van de zonsondergang en de sterrenhemel.

FP 5D_MG_6888 DolomietenFP 5D_MG_6861 PaneveggioFP 5D_MG_6873 Baita Segantini en Pale di San Martino3

Dag 3
We starten met het bewerken van foto’s en vertrekken daarna naar berghut Lagazuoi. Een absolute toplocatie! Vanaf hier fotograferen we de zonsondergang en daarna de sterrenhemel boven het indrukwekkende berglandschap. We overnachten in de comfortabele berghut.

Dag 4
Voordat het licht is staan we op, zodat we op tijd zijn voor de eerste warme kleurtinten van de dag. Tijdens de zonsopgang kunnen de bergtoppen oranje-rood kleuren. We fotograferen zolang het licht mooi is en keren daarna terug naar de berghut voor een welverdiend ontbijt. Rond de middag zijn we terug in Umin om lekker te relaxen en foto’s te bewerken.

Foto Workshop, Frank Peters, Zonsopgang, Lagazuoi, Dolomieten, ItalieFoto Workshop, Lagazuoi nachtFotografie Workshop, Zonsopgang, Lagazuoi, Dolomieten, Italie

Dag 5
We vertrekken vroeg in de ochtend naar Venetië. Hier fotograferen we de prachtige stadsgezichten, gondels, bijzondere mensen. Venetië leent zich uitstekend voor het werken met lange sluitertijden waardoor water vervaagt, gondels bewegen en toeristen verdwijnen. De zonsondergang en het blauwe uur zorgen voor een schitterende apotheose.

Fotografie Workshop, Venetië, GiudeccaFotografie Workshop, Frank Peters, Venetie in Brand

Dag 6
Eind van de ochtend vertrekken we naar de beroemde Tre Cime di Lavaredo. Het is een ware belevenis om dit overweldigende landschap te fotograferen. De karakteristieke noordwanden verkleuren prachtig in het avondlicht en ook het fotograferen van de sterren is om nooit te vergeten! We overnachten in berghut Locatelli.

Dag 7
Vroeg op voor het vastleggen van de zonsopgang. Beneden de berghut liggen een paar prachtige meertjes. Bij windstilte weerspiegelen de bergen in het wateroppervlak. Soms hangt er mist boven het water wat voor een mystieke sfeer zorgt. Rond de middag rijden we naar Brent de l’Art, een nog onontdekte canyon, waar een klein beekje doorheen stroomt. Mooi voor lange sluitertijden!

Dag 8
Ontbijt en vertrek

Fotografie Workshop, Frank Peters, Rifugio Locatelli, Dolomieten, Italie

– Geschikt voor gevorderden
– Verblijf op basis van vol pension en eigen kamer in de B&B en halfpension in de berghutten
– Vervoer naar alle locaties, kabelbanen en trein naar Venetië bij de prijs inbegrepen
– Persoonlijke aandacht tijdens fotograferen en nabewerken
– 3 t/m 10 september 2016
– 1199,- euro p.p.
– Maximaal 5 deelnemers, nog maar 1 plaats vrij

Foto Workshop – Reis naar de Sterren en het mooiste Licht van Italië

1 Comment

  • I have noticed you don’t monetize your website, don’t waste your traffic, you can earn additional
    bucks every month because you’ve got hi quality content.
    If you want to know how to make extra $$$, search for: best adsense alternative Wrastain’s tools

Leave a comment